Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Házi krémes Csildi receptje

felvitel dátuma: 2019-01-12 17:38:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1849
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta Hozzávalók:

50 dkg liszt

30 dkg ráma

2 dl  tejföl

2 db tojássárgája

1 csepp ecet 

csipet cukor

csipet só

A lekenéshez:

olvasztott zsír

 

 

Krém Hozzávalók:

1 Liter  tej

4  tojás

13 dkg rétesliszt

30 dkg cukor

1cs vanílás puding

 A szóráshoz porcukor

Előkészületi idő: 180 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

 A krémes alsó és felső, réteges és vékony lapja nem más, mint vajas leveles tészta.
Ezt elkészíthetjük mi magunk is,

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lisztből  csak 40 dkg teszünk bele, mert a 10 dkg lisztet majd az olvasztott zsírral kikeverjük.
Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit.
Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen.
Pihenő idő után kinyújtjuk és lekenjük az olvasztott lisztes zsírral, majd hajtogatjuk alulról felfele aztán fentről le és a két oldalát is ráhajtjuk, így pihentetjük 10 percet. Fontos hogy mindig ugyanúgy hajtogassuk. Utána újra kinyújtjuk és ezt 4x ismételjük.
Így lesz leveles a tésztánk.

Bármely módon formázhatjuk, mert  ízlés szerinti töltelékkel is tölthető.
Szép leveles, porhanyós a tészta.

Most 2 lapot nyújtunk, tepsi hátán óvatosan megsütjük kb 15-20 perc.
Sütés előtt megszurkáljuk ne hólyagosodjon fel.
Ha kész óvatosan lecsúsztatjuk a tepsiről.

Az alsó tésztalap marad egyben, erre kerül majd a krém.
A másik tésztalapot vágjuk négyzet formákra, így helyezzük majd szorosan egymás mellé a krémes rétegre.
Így vizes, vékonypengéjű éles késsel sokkal könnyebb lesz felvágni a süteményt.

Amíg sül a tésztánk elkészítjük a krémet

Válasszuk külön a tojássárgáját és a fehérjét.

A tojásfehérjéhez adjunk 5 dkg cukrot, és gőz fölött verjük fel fényesre.
A gőz fölött felvert hab keményebb marad, jobb lesz a tartása.
Ha felvertük, hagyjuk a gőz felett egészen addig, amíg nem keverjük a sárga krémhez.
A tejet öntsük egy lábasba, melegítsük langyosra, majd adjuk hozzá a vanília pudingot, a cukrot, a lisztet, a tojássárgáját és kézi habverővel keverjük simára. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, vigyázva arra, hogy ne forrjon fel, amíg besűrűsödik.
Hűtsük langyosra, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot.
Még langyosan rétegezzük a már kisütött alaplapra.
A krémes rétegre helyezzük szorosan egymás mellé a négyzet alakúra vágott leveles tészta lapokat, és tegyük pár órára hűtőbe.
Hintsük meg porcukorral és vízbe mártott éles késsel szeleteljük fel.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Etelka Huszár Gézáné 2019 január 12

Nagyon finomnak nézem, ezt is ki fogom próbálni! Köszönöm szépen a receptet!

0/10 Bódis Márta 2019 január 12

Nagyon jó recept!!!!

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2019 január 12

Köszönöm ,nagyon finom . Ajánlom szívből

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.