felvitel dátuma: 2011-06-05 13:24:17
mai nézettség: 1
nézettség: 3375
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
kb 250 gr leveles tészta
5 tojás
6 dl tej
10 dkg liszt
15 dkg cukor
1/2 rúd vanília, vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
A karamell öntethez:
kb 5-10 dkg cukor (nem mértem, csak szórtam)
kb 1 dl tej
és mivel nem lett elég sűrű, ezért pici, kb 1 teáskanálnyi karamellás pudingport is kevertem hozzá.
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és két akkora lapra vágjuk, mint a sütőlemez - valamivel nagyobb is lehet, az összehúzódásra számítva -.
Forró sütőbe tesszük, majd egyenletesebb tűznél rózsaszínűre sütjük.
A krémhez először a tojásfehérjéket egy habüstben a cukor 2/3-val gőz felett keményre verjük, majd félretesszük.
A tej 2/3 részét forrni tesszük a vaníliával (vagy van. cukorral).
A tojássárgákat elkeverjük a maradék cukorral, a liszttel és a megmaradt hideg tejjel.
Hozzáöntjük a forró tejhez, és addig főzzük folytonos keverés mellett, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a krém elválik a lábas falától.
Levéve a tűzről még melegen hozzákeverjük részletekben a fehérjehabot, majd azon melegében rásimítjuk az egyik tésztalapra.
A másik lapot felkockázzuk és ráhelyezzük a krémre. Jól kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk, a karamell krémmel meglocsoljuk és jóízűen elfogyasztjuk.
(A karamell öntethez először felolvasztjuk a cukrot egy lábasban, majd hozzáöntjük a tejet. Addig kevergetjük, míg feloldódik újra a cukor, és ha nem elég sűrű a krémünk, még pici pudingport, vagy rizslisztet szórunk rá)
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.