1 kg liszt
5 dkg élesztő
1/2 l langyos tej
2 dl olaj
1 tk cukor
2 csapott ek só
kb 5 dkg olvasztott de nem meleg margarin
30-40 dkg reszelhető sajt
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral elkeverem, és felfuttatom.,majd a többi hozzávalóval , l egy kellemesen lágy finom tapintású tésztát gyúrok.Enyhén lisztezett felületen kinyújtom 1 cm vastagra, megkenem az olvasztott margarinnal, majd megszórom reszelt sajttal.
Kinyújtom 1,5 cm vastagra és tetszés szerinti nagyságúra szaggatom. A tepsiben egymástól egy picit távolabb teszem. Tojással megkenem vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon és megszórom reszelt sajttal a tetejét.
220 C°-a előmelegített sütőben középen 20-30 perc alatt pirosra sütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!