Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » Házi Rétes *

felvitel dátuma: 2015-06-16 22:19:53       mai nézettség: 1       nézettség: 914
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg rétesliszt, 25 dkg finomliszt, 2 evőkanál olvasztott zsír vagy kacsa,de olajjal is készíthetjük, 1 db tojás, 1csipet só, 1 evőkanál ecet (10%-os), 250 ml langyos víz

Meggyes töltelék:

Először a tölteléket készítjük el,hogy lehűljön!

1 kg kimagozott meggy, 2 evőkanál olaj, 10 dkg búzadara, 4 evőkanál cukor (ízlés szerint mehet több is), 1 teáskanál fahéj.

Tetejére:

Pici olaj

Édes morzsa:

Hozzávalók:

- 10 dkg zsemlemorzsa,
- 2 evőkanál kristálycukor,

Keverd össze a két hozzávalót, majd serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd aranybarnára. Felhasználható: réteseknél a töltelékből kifolyó lé felszívására, valamint, aki nem szereti a gombócoknál a zsírban megpirított édes morzsát, az így használja fel.
 

 *

Töltelék me

 -*****---jj

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A liszteket összekeverjük, közepébe mélyedést teszünk. Ide tesszük az olvasztott zsírt és tojás, ezzel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót és az ecetet, majd apránként adagoljuk a liszthez. Közben gyúrjuk össze. Amikor a tészta összeállt, akkor kényelmesebben dagaszthatjuk ha a tálból kitesszük egy munkafelületre. Kb. 15 percig dagasztjuk, míg a tészta szép hólyagos, ruganyos nem lesz és a kezünkhöz sem ragad. A tésztát két felé vesszük és kigömbölyítjük. Egy szilikonos sütőpapírt zsírral/olajjal bekenünk bekenünk, rátesszük a tésztákat, majd megkenjük a tetejüket is. A sütőpapírt ráhatjuk és lezárjuk. 20 percig pihentetjük. Akkor a tészta, ha az ujjunkat belenyomva benne marad a nyoma.
Megjegyzés: Horváth Anna receptje szerint melegített lábassal kell lefedni a tésztát, következőleg kipróbálom.

A tészta kinyújtása/húzása következik. A konyhaasztalt egy tiszta abrosszal/lepedővel (nálam lepedő volt) leterítjük és nagyon vékonyan lisztezzük. Az egyik tésztát kivesszük az asztal közepére tesszük és elkezdjük kézzel kilapogatni, majd alányúlva óvatosan a kezünkkel kihúzni. Ne ijedjünk meg, ha kiszakad, mert úgy is feltekerjük :) Addig húzzuk a tésztát, míg nagyon vékony, átlátszó lesz. A vastag széleit levágjuk. Ezzel el is készült a házi rétestésztánk. Most már készen a töltésre.A tölteléket a szélétől kb. 10 cm-re tegyük egy sorba,majd a maradékot eloszlatva tegyük a tésztára,a széleit ráhajtjuk a töltelékre,majd a teritő segitségével göngyöljük fel.Sütőpapirral bélelt tepsire tesszük,tetejét megkenjük olajjal,majd 200 C előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.Tetejére vanilíás porcukor.Jó étvágyat kívánok!Tetejét megkenyük olajjalSütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A szélét ráhajtjuk a töltelékre, A szélét ráhajtjuk a töltelékre, A szélét ráhajtjuk a töltelékre,  

Töltelék elkészítése:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd a levét kissé kinyomkodjuk (nem nagyon csak picit). Egy edénybe olajon megpirítjuk a búzadarát,hozzáöntjük a kinyomott meggylevet és megforraljuk,hozzáadjuk meggyet,cukrot fahéjat és picit kevergetjük még.Hagyuk kihűlni.

Édes morzsa készitése:

Keverd össze a két hozzávalót, majd serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd aranybarnára. Felhasználható: réteseknél a töltelékből kifolyó lé felszívására, valamint, aki nem szereti a gombócoknál a zsírban megpirított édes morzsát, az így használja fel.
 

 majd levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Addig a búzadara is megpuhul.  hozzáadjuk a meggyet, cukrot, fahéjat és picit kevergetjük még, hozzáadjuk a meggyet, cukrot, fahéjat és picit kevergetjük még, hozzáadjuk a meggyet, cukrot, fahéjat és picit kevergetjük még, hozzáadjuk a meggyet, cukrot, fahéjat és picit kevergetjük még, hozzáadjuk a meggyet, cukrot, fahéjat és picit kevergetjük még, hozzáadjuk a meggyet, cukrot, fahéjat és picit kevergetjük még, hozzáadjuk a meggyet, cukrot, fahéjat és picit kevergetjük még,  

hozzáöntjük a kinyomott meggylevet és megforraljuk, hozzáöntjük a kinyomott meggylevet és megforraljuk, hozzáöntjük a kinyomott meggylevet és megforraljuk,  

Édes morzsa készitése:

Keverd össze a két hozzávalót, majd serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd aranybarnára. Felhasználható: réteseknél a töltelékből kifolyó lé felszívására, valamint, aki nem szereti a gombócoknál a zsírban megpirított édes morzsát, az így használja fel.
 

Szakács:


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.