Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tejtermék étel receptek » Házi "sajt"

felvitel dátuma: 2021-01-21 21:22:53       mai nézettség: 2       nézettség: 273
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:

1 liter zsíros házi tej

50 dkg. tehéntúró

6 dkg. vaj

1 tojás

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 púpozott kávéskanál só

Ízesítéshez: újhagyma (mint a képen), vagy fokhagyma, vagy kömény, vagy durvára őrölt színesbors, vagy bazsalikom, vagy kaukkfű, vagy rozmaring, vagy bármi, ami éppen eszünkbe jut.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A túrót a tejjel odatesszük főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük. Forrásig főzzük.

Egy lábosba tesszük a leszűrt túrót és hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, valamint ha fűszereset szeretnénk, akkor a fűszereket. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg csomómentessé, nyúlóssá nem válik. Ez lehet kb 8-10 perc.

Ekkor egy tálba tesszük és hűvös helyen (kamrában) hagyjuk hűlni, dermedni.Ez lehet 1-2 nap. Utána kivesszük a tálból, fóliázzuk és hűtőben tároljuk. Lehet szeletelni, reszelni, igen finom különlegességet tálalhatunk, és senki nem mondja meg, hogy nem "igazi" sajtot teszünk az asztalra.

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.