50 dkg liszt
2 tojás sárgája
5 dkg cukor
1 vanília cukor
pici só
4 dkg élesztő
0,80 dl olvasztott zsír lehet vaj és olaj is, de a zsír a legjobb
3-4 dl tej
házi szilvalekvár
tetejére vaníliás porcukor
3 tk cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott zsírt csak a végén adom hozzá. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, ujjnyi vastagra elnyújtom. Kb. 8 cm-es négyzetekre vágom, mindre teszek bőven szilvalekvárt, egyesével feltekerem.*én gombóc alakúra csináltam* Egy zománcos tepsit (szerintem abban sül a legszebben) vajjal kikenek, ebbe sorakoztatom a tekercseket. Akkora tepsibe teszem, hogy az egymás mellé ültetett bukták teljesen kitöltsék. Egy ruhával letakarom, hagyom kb. 20 percig kelni, ezalatt ismét szépen megemelkedik. A megkelt buktákat a maradt 2 tojásfehérjével lekenem . 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig, míg szép piros színe lesz.
Tetejére vaníliás porcukor!
Nagyon finom puha -omlós bukták lettek!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!