Szuper lett a kifli. Gratulálok.
60 dkg finomliszt
4 dl tej
3 dkg éleszto
5 dkg olvasztott vaj
1-1,5 csapott ek cukor
1 csapott ek só
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztot. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet és hozzákeverjuk a sót. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztot, majd kézzel simára gyúrjuk. Hozzáontjuk az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk, kb. 5 perc. Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy konnyebben lehessen kidolgozni. 6 egyenlo részre osztjuk, cipókká formáljuk.
Lisztezett deszkán 20-25 cm átméroju korlapokká nyújtjuk. Minden lapot 8 cikkre vágunk. A cikkeket a szélesebbik véguknél kezdve feltekerjuk, és kifli formára hajlítjuk.
Egymáshoz nem túl kozel, sutopapírral bélelt sutolemezre, tepsibe tesszuk, tetejuket felvert tojással megkenjuk.
10-15 percig kelni hagyjuk. Majd megsutjuk 220 fokon 10 percig.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!