5 tojássárgája
10 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
4 dl habtejszín
2,5 dl tej
A tejet legalább 1 l-es edényben feltesszuk a tuzre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és addig melegítjuk és kevergetjuk, amíg elolvad benne. Hozzáadjuk a tejszínt és melegítjuk, de épp csak addig, hogy a forrást el ne érje. Levesszuk a tuzrol.
A tojássárgájákat habosra és szép világosra kikeverjuk a cukorral.
Vékony sugárban hozzáontjuk a folyadékot, mikozben folyamatosan keverjuk, majd visszaontjuk a másik edénybe, és lassú, kozepes lángon melegítjuk néhány percig (de nem szabad felforralni!). Akkor jó, ha a fakanalat belemártva és hátoldalán végighúzva az ujjunkat, tiszta nyom marad utána. Levesszuk a tuzrol és kihutjuk. Ha kihult, szinte puding állagúnak kell lennie.
Fagyigépben elkészítjuk a leírás alapján. Vagy ha nincs fagyigépunk, akkor a muanyag dobozba téve félóránként megkavarjuk. Esetleg beleontjuk a jégkrémformába.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!