A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam.
7 egyforma cipóra osztottam.
A zsírba kevertem az ecetet.
A cipókat egyesével kb. tányér nagyságúra nyújtottam.
Az első tésztát megkentem az ecetes zsírral, erre borítottam a második tésztát, azt is megkentem, erre jött a harmadik, negyedik, stb.
Az utolsó tészta tetejét nem kell megkenni.
Egy nagyobb langyos tállal leborítottam és egy órán át hagytam pihenni.
Ezalatt elkészítettem a töltelékeket.
40 g vajat és a túrót habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojás sárgákat, aztán a tejfölt.
A tojásfehérjéket 1 csipet sóval, majd az apránként beleszórt kristálycukorral kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva összeforgatjuk a túrókrémmel.
Az ebédlőasztalt leterítettem egy abrosszal, meghintettem liszttel.
Közepére tettem a pihentetett tésztát és óvatosan húzni kezdtem.
Körbe-körbe jártam az asztalt, közben a tészta alá nyúltam a kézfejemmel és óvatosan húzkodtam egészen vékonyra.
Mire készen lett teljesen beborította az asztalt. A lelógó szélét levágtam.
A túrókrémet rákentem, majd megszórtam szőlővel.
Abrosz segítségével a tészta közepéig hajtottam.
Két rúdba vágtam és a sütőpapírral bélelt tepsibe emeltem.
A megmaradt részt is felhajtottam, kettévágtam és a tepsibe tettem.
Vékonyan étolajjal lekentem a tetejét.
210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütöttem.
Egy kicsit hűlt, megszórtam porcukorral és kissé rézsútos szeletekre vágtam.
Jó étvágyat a finom leveles réteshez!