30 dkg eper
1 citrom
2 dl száraz fehér bor
1 evőkanál vaj
4 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál liszt
1/2 csomag vaníliás cukor
A tejet felforraljuk és kis darabkákban hozzáadjuk a vajjal összegyúrt lisztet, 5 perc forralás után lehűtjük.
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, 1/3 részét félretesszük, és a többit becukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk.
A besűrített tejet a lecukrozott eperrel, a kioldott gyümölccslével, citromléval, fehér borral, 1 dl tejszínnel, vaníliás cukorral összeturmixoljuk.
Egészen finom szűrőn átszűrjük, hogy ne kerüljenek az eper magvai a levesbe. Tálalás előtt alaposan lehűtjük, tetejét a félretett eperszemekkel és a tejszínnel díszitjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!