1 ü magozott meggybefőtt /idényben friss meggy kimagozva/
1 db citrom
8-10 db szegfűszeg
1 db fahéj rúd vagy őrölt fahéj
20 dkg cukor
1 dl tejföl
2 evőkanál liszt
csipet só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A meggybefőttet leszűrjük.A citromot felkarikázzuk.
Elkészítés:A meggylét annyi vízzel kipótolva amennyi levest szeretnénk egy fazékban feltesszük forrni.Beletesszük a citromot,csipet sót.A fahéjat és a szegfűszeget teatojásba tettem így raktam a levesbe.A tejfölt kikeverjük a liszttel,szedünk rá a forró levesből /hőkiegyenlítés/és csomómentesre keverjük.Behabarjuk a levest,beletesszük a meggyet és hagyjuk kiforrni majd a cukorral beízesítjük.A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!