Sonkatekercs: 8 szelet sonka, 50 dkg túró, 3-4 db újhagyma,2- 3 evőkanál tejföl, őrölt kömény , ízlés szerint só, és piros arany
Sajttekercs: 10 dkg szeletelt trappista sajt, 10 dkg márványsajtos vajkrém, 20 dkg natúr tömlős krémsajt,1 ek majonéz, 1-2 evőkanál tejföl só, és őrölt fehér bors ízlés szerint
Kaszinótojás:
Hozzávalók: 10 db tojás, Só, fehérbors, mustár, kevés torma,10 dkg vaj, ( ha szükséges 1 -2 evőkanál tejföl, vagy tejszín )
Elkészítése:
Sokatekercs:
A túrót villával összetörjük, sózzuk, és hozzáadjuk az őrölt köményt. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott hagymát, és kanalanként a tejfölt, hogy sűrű, krémes állagú krémet kapjunk.
A vékonyra szeletelt sonkára kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd tekerjük fel. A két végét zárjuk le reszelt sajttal, majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
Tetszés szerint zöldségekkel díszítjük.
Sajtekercs elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és megtöltjük a sajt szeleteket.Tetszés szerint díszítjük.
Kaszinótojás elkészítése
A tojásokat sós vízben keményre főzzük,meghámozzuk,megvárjuk mig meghűl.Kettévágjuk, kivesszük a sárgáját. Pépesre törjük sóval,borssal, mustárral, kevés tormával, összedolgozzuk. Majd ezzel a tojákrémmel megtöltjük a fél tojásokat és tetszés szerint díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!