Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Reggelire ajánlott ételek recept » Hidegtál maradék leveshúsból

felvitel dátuma: 2013-03-12 15:55:13       mai nézettség: 1       nézettség: 2858
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
  • maradék leveshús, vagy akár sült húsok is lehetnek (kb. 20 dkg lehetett)
  • maradék sárgarépa a húslevesből (3 db volt)
  • 25 dkg párolt borsó
  • 25 dkg párolt kukorica
  • 2 dl uborkás-snidlinges tartármártás maradék
  • 2 merőkanálnyi húsleves
  • 2 púpozott ek zselatin
  • 7 db főtt, kemény tojás
  • kevés olaj a forma kikenéséhez
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 2 perc
Elkészítés:

A húst leszedjük a csontról, és apró darabokra vagdaljuk. A sárgarépát is felkarikázzuk vagy kockázzuk.

A borsót, kukoricát én most konzervet használtam. Leöntöttem róluk a lét

Egy TW Keverőtálba bele tettem mindent, összekevertem.

A hűtőben volt a Krémkiöntőben maradék tartármártásom, amit anno csemege uborkával és snidlinggel ízesítettem.

Az uborkát és a snidlinget a TurbóAprítóban apróra vágtam, és úgy kevertem anno hozzá a tartárhoz, amihez természetesen a majonézt is házilag készítettem el a Konyhai Mindenttudóban. Ennek receptjét a végén leírom majd.

A tojásokat keményre megfőztem az 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Megpucoltam és egyben hagytam.

A Desszertes Gyűrűt vékonyan kiolajoztam.

A húslevest felforraltam egy másik 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Levettem a tűzhelyről és a Nagy Fűszeres szóró részével a zselatint szép lassan a forró levesbe kevertem a Mesterfogás Habverővel.

A zselatinos levest a tálban levő keverékhez öntöttem. Jól eldolgoztam a hozzávalókkal.

A Desszertes Gyűrűbe egy réteg keveréket tettem, óvatosan a munkalaphoz ütögettem a formát, hogy egyenletesen, levegő buborékok nélkül eligazodjon a masszám. Sorban ráhelyeztem az egész tojásokat, kicsit belenyomva a masszába.

Ráhalmoztam a maradék masszát, közben többször óvatosan a munkalaphoz ütögettem a formát és kezemmel az oldalát is, megütögettem, hogy mindenhova eljusson a massza.

Miután megtelt a forma, lezártam a Desszertes Gyűrűt a tetejével és a hűtőbe tettem pihenni.

Pár óra múlva kiborítható, szeletelhető lesz, de jobb, ha akár egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk kötni.

Tálaláskor tálcára borítjuk, a Mesterfogás Tortalapáttal szépen tudjuk szeletelni. Kínálhatjuk sült húsok mellé, vagy friss UltraProban készült kenyérrel, de akár magában is fogyasztható. 

Húsvétkor hidegtálakra szervírozhatjuk.

Majonéz

Hozzávalók:

  • 2 db tojás sárgája
  • 3 dl olaj
  • 0,6 dl tejföl
  • 2 tk mustár
  • bors
  • porcukor
  • 0,3 dl citromlé

Elkészítés:

Az olaj kivételével a hozzávalókat beletesszük a Konyhai Mindenttudóba, amibe előzőleg a keverőlapátot helyeztük bele. 

Jól kikeverjük. Ráhelyezzük a tölcsért a Konyhai Mindenttudóra és folyamatos keverés közben, hozzáadagoljuk az olajat. Szép simára keverjük.

Harmónia Krémkiöntőkben a hűtőben tároljuk. 

Később ízlés szerint készíthetünk tejföl és friss fűszerek hozzáadásával finom tartármártásokat.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.