Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta étel recept » Hókifli a Nagyi receptjéből

felvitel dátuma: 2014-12-19 07:16:58       mai nézettség: 2       nézettség: 6188
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

20 dkg zsír

1,5 dl tejföl

1 tojás

1 csomag sütőpor

10 dkg porcukor

 50 dkg liszt

1 cs vaníliás cukor

A töltelékhez:

20 dkg gesztenye

10 dkg dió

10 dkg porcukor

0,2 dl tej

citromhéj

rum

baracklekvár

A hempergetéshez:

15 dkg porcukor vaníliás cukorral elegyítve

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Az adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliázzuk és hűtőben pihentetjük legalább egy órát. (Még szerencsésebb, ha előző este begyúrjuk.)

Elkészítjük a tölteléket.
Én most  3 félét csináltam, így a hozzávalók arányait értelemszerűen növeltem  a tésztában.
Dupla adagot gyúrtam be.
A diót durvára őröljük porcukorral, rummal, citromhéjjal, 1 evőkanál lekvárral ízesítve elkeverjük, hozzáöntünk egy pici tejet és kicsit hagyjuk állni.
A gesztenyével ugyanígy járunk el, de lehet masszából is készíteni csak akkor nem rakunk bele lekvárt.
A harmadik a lekváros amibe lehet egy kis citromlét csepegtetni.

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
Tésztánkat előzőleg kivesszük, hogy szobahőn kissé megpuhuljon, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk és ízlés szerinti mennyiséggel töltjük. Félbehajtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ki ne jöjjön, majd ujjunkkal összenyomkodjuk a tészta széleit. Sütőpapíros tepsibe téve 10 perc alatt világosra sütjük. Ne barnuljon meg a tésztánk, mert kiszárad a sütemény!
Még forrón porcukorba hempergetjük és nyitott fémdobozba téve lehűtjük.

Én most dupla adagot készítettem ebből 250 db lett .

Ha van ideje sokáig eláll.
Ha csak meg nem eszik idő előtt a Karácsonyi Manók.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 bako ibolya 2014 december 20

nagyon finom és kiados

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2014 december 22

Valóban ízletes és finom puha ,már sütés után is nagyon omlós .Tradicionális régi recept .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.