Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hólabda

felvitel dátuma: 2014-01-14 18:00:01       mai nézettség: 1       nézettség: 755
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta
12 tojás
12 ek forróvíz
37,5 dkg liszt
37,5 dkg cukor
3 ek kakaópor
1,5 csomag sütőpor

Krém
15 dkg liszt
7,5 dl tej
25 dkg margarin
22,5 dkg porcukor

Tetejére
15 dkg csokoládé
15 dkg kókuszreszelék

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor ha kifehéredik. Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítjuk, s végül a maradé fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. (A tepsi mérete: 34x40,5 cm).

Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből krémet főzünk, úgy mintha puding lenne.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet.

Ha a tészta megsült és kihűlt, pogácsaszaggatóval (5,5 cm) karikákat vágunk. A karikákat ketté vágjuk majd krémet kenünk a közepébe és az oldalára, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ha mind kész van, vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és a sütik tetejét bevonjuk vele

Szakács: Katka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.