Finom
Tészta:
8 db tojás
24 dkg liszt
1 csipet só
2 mk sütőpor
3 ek kakaópor
24 dkg kristály cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 ek hideg víz
A krémhez:
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
A lapok locsolásához:
1,5 dl tej
0,3 dl rumaroma
15 dkg kókuszreszelék
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
Elkészítése:
A piskótához tojásokat ketté választjuk. A lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, apránként adagolva a hideg vizet. Utolján a száraz hozzávalókat egy fakanállal hozzákeverjük. Egy 26 cm-es torta forma alját sütőpapírral béleljük.
A tészta masszát három részre osztotjuk úgy, hogy kevés kis piskóta anyag kerüljön belőle az 5 db kis hólabdának, ezt külön, egy kis lábasban sütjük ki. A lapokat három részben 180 fokon 10-12 perc alatt sütjük ki.
A krémhez a cukrot, a pudingport a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal habosra keverjük. A tésztalapokat betöltjük úgy, hogy 3 részre osztjuk a krémet.
Az első lapot egy ecsettel ,rumos tejjel lekenjük. A krém 1/3 részét rákenjük, és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük a következő lapot, majd ugyanúgy járunk el, mint az előzőnél. Rátesszük a harmadik lapot és rumos tejjel lekenjük.
A torta oldalát bekenjük a maradék krémmel,majd kókuszreszelékkel betemetjük. A csokoládét az étolajjal felolvasztotjuk és simára keverjük. A torta tetejét bevonjuk.
A pici lábasban sült piskótát kiszaggatjuk, ketté vágjuk, krémezzük és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejét csokival vonjuk be. A torta szélét körben kis hópelyhekkel díszítjük, majd a kis hólabdákkal.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!