8 tojás sárgája, 40 dkg porcukor, 8 evőkanál meleg víz, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 8 tojás habja.
Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor + főzött krém.
(főzött krém: 4dl tejet + 4 evőkanál lisztet, + 4 evőkanál kristálycukrot sűrűre főzni).
A hozzávalókat sütőpapírral kibélelt 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük. Majd előmelegített sütőben 200 fokon kb.35. percig sütjük. (30 perc után papírt rakunk a tetejére, hogy ne égjen meg, tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e!).
Ha megsült, akkor az aljáról levesszük a sütőpapírt. Ezután vízszintesen 3 részre szeljük.
Elkészítjük a krémet, elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót keverünk.
Az alsó lapra rákenem a diós krémet, rá a másik lapot teszem, arra a fehér krémet, majd a 3. lapot teszem.
Egy kevés krémet hagyok a fehér krémből, mellyel körbekenem oldalt a tortát, és rákenek kókuszreszeléket. A torta tetejére pedig csoki mázat öntök. Berakom a hűtőbe pár órára. (Másnap még jobb szeletelni.) Ezen a képen én ostyalapot használtam mert születésnapra készült a kisfiamnak.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!