felvitel dátuma: 2011-03-07 16:19:14
mai nézettség: 1
nézettség: 3770
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
500 g sima liszt
40 g olvasztott vaj
40 g friss élesztö
1 db felvert tojás
2 ek kristály cukor (apró szemü)
3 ek citrom lé
450 ml langyos tej
csipetnyi só
2 kk vaníliás cukor
250 g mazsolya (több féle is lehet)
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Előkészületi idő: 70 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
A mazsolyát megmossuk és meleg vízben beáztatjuk.
Az élesztöt felfuttatjuk langyos tejben (tej,élesztö,cukor,liszt).
A lisztet áttszitáljuk hozzá adjuk a sót,cukrot,van.cukrot,tojást,vajat,citrom levét,tejet,és a felfutatott élesztöt.Fakanállal jól összedolgozzuk (ez egy elég híg/lágy tészta).
Leszürjük a mazsolyát és bele dolgozzuk/keverjük a tésztába.
A tésztát letakarjuk nedves konyharuhával és hadjuk meleghelyen 30 percet kelni.Amikor megkelt átt keverjük és még 30 percet hadjuk meleg helyen kelni.
Az olajat felmelegítjük (cca 170/180°C-ra).A fánkokat fagylalt adagolóval vagy evökanállal bele szaggatjuk az olajba.Aranybarnára sütjük,kiszedjük az olajból és lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.Cukorral megszórva vagy ízlés szerint tálaljuk.(cca 30 db lessz belölle,a szaggatástól függ kisebb/nagyobb)
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.