Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta ételek recept » Hortobágyi húsos palacsinta

felvitel dátuma: 2011-07-10 20:31:52       mai nézettség: 1       nézettség: 7119
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

12 palacsinta

50 dkg pulyka darált hús

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1  paprika

1 paradicsom

1 ek pirospaprika

1 kis pohár tejföl (175 gr)

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Az eredeti hortobágyi palacsinta úgy készül, hogy csirkehúsból pörköltet főzünk, kicsontozzuk, lebőrözzük, felaprítjuk vagy ledaráljuk a húst.

Most nem teljesen az eredeti verzió szerint, hanem darált húsból készítettem el  a pörköltet és azt töltöttem a palacsintákba.

 Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat és 2 ek-nyi zsíradékon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, felkarikázott paprikát, negyedelt paradicsomot. Sózom, borsozom, fehéredésig pirítom, majd a tűzről lehúzva hozzákeverem a törött paprikát, felöntöm vízzel (annyival, hogy ellepje) és addig főzöm, míg a hús megpuhul. Ügyeljünk, hogy szaftja maradjon.

Közben kisütöm a palacsintákat az alaprecept alapján, csak cukrot nem teszek a tésztába. Talán egy kicsit vastagabbra sütöm, így lesz 12 db palacsinta.

A palacsinta alapreceptje gasztroblogombanhttp://receptek-liza.blogspot.com/search/label/Palacsintat%C3%A9szta%20alapreceptje

Ha kész a pörkölt a húst szűrőlapáttal kiszedem, a szafthoz hozzákeverem a tejfölt és összeforralom (ha nagyon híg a leve akkor a tejfölhöz 1-2 ek lisztet is keverek).
A kiszedett húshoz annyi szaftot adok, hogy kenhető legyen.

A húsmasszát a palacsintákba töltöm úgy, hogy amikor a tölteléket beleraktam kissé behajtom a palacsinta szembelevő két oldalát, majd alulról szorosan feltekerem.

Mivel ez az étel melegen a legfinomabb, ezért hőállótálba sorakoztatom, a megmaradt szaftot ráöntöm és fogyasztás előtt a sütőben összeforrósítom.  Tejföllel és zöldpetrezselyemmel díszítve tálalom.
Arra ügyeljünk, hogyha nem marad elég szaftunk csak tálalásnál öntsük a palacsintákra (különben melegítés közben mind beszívja)!

 Jó sok mártással finom!!

Szakács: Liza


Film link: http://receptek-liza.blogspot.com/2010/06/hortobagyi-husos-palacsinta.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Rena 2011 szeptember 02

Gusztusos nagyon! Biztos fini is .-)

0/10 Liza 2011 szeptember 11

Rena köszönöm szépen, mi nagyon szeretjük!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.