Töltelékhez:
sertéshús 0,50, hagyma 1 nagy fej, fokhagyma 2 cikk, só, bors, kömény 1-1 csipet, piros paprika 1 kk. vörösbor 1 dl. Szezonban 1-1 paprika és paradicsom, vagy lecsó, vagy tubusos paparika és paradicsom, 1 margarin, vagy 0,20 libazsír, vagy vaj.
palacsintához:
1 tojás, 3 ek.liszt, 2 dl. tej és szódavíz, só, bors, olaj a sütéshez
panírozáshoz:liszt,tojás,prézli, olaj.
Tartárhoz: majonéz, tejfel 3 ek., pici só, bors, cukor.
Hagyományos pörköltöt készítek, ha kihűlt turmixolom, elkeverem a margarinnal vagy zsírral.
A palacsinták belső 4/5-öd részébe elsimítom a tölteléket, balról-jobbról behajtom, feltekerem, panírozom.
Sütöm olajban vagy zsírban, tálalom tartárral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!