Imááááádom, johet minden nap!
A palacsintához:
25 dkg finom liszt
3 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
csipet só
étolaj
A pörkölthöz:
1 db kisebb csirke vagy
2 db csirkemell /csonttal /
2 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt kömény
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ek.pirospaprika
só
étolaj
2 dl tejföl
2 ek finom liszt
A díszítéshez:
2 dl tejföl
petrezselyem zöld
Előkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat. Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást. Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel,pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Készíthetjük maradék pörköltből is!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!