Az eredeti hortobágyi palacsinta borjú paprikásból készül, de csirkéből-pulykából is van olyan finom! A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlyukú húsdarálón megdaráljuk. De ha időhiányban szenvedünk, megoldhatjuk úgy is, hogy apróa vágjuk a csirkemellet vagy combot és így elhagyható a darálás! Az eredeti receptben szintén nincs benne a sárgarépa, kukorica, gomba és a cukorborsó, de én szeretem ezzel is feltuningolni:), nekünk így vált be! A kész csibepaprikást tejföl+liszt keverékével besűrítjük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A szokásos módon kikeverjük a palacsintatésztát, csak sózzuk, reszelhetünk bele 1 nyers krumplit és fokhagymát+majoránnázzuk. A sűrű csibepörköltet a palacsintákba egyenletesen elosztjuk és feltekerjük hengeralakúra formára.
A dekorálása: tálaláskor erejétől megtisztított, szeletekre vágott csemege zöldpaprikával, paradicsommal és kevés tejföllel díszitjük. Jó étvágyat!