4 db burgonya
só
A töltelékhez:maradék pörkölt
A mártáshoz:
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
Előkészítés:A burgonyákat alaposan megmossuk és sós vízben héjukban megfőzzük.A burgonyákat meghámozzuk hosszában ketté vágjuk és belsejüket kikaparjuk.A pörköltet kicsit megmelegítjük,leszűrjük.
Elkészítés:A húst ledaráljuk a burgonyából kikapart részekkel együtt.Ha szükséges ízesítünk rajta és a húst a burgonyákba töltjük.Tepsibe vagy jénaiba tesszük,tejfölt öntünk rá és sütőben 15-20 percig sütjük.A pörkölt szaftját felforraljuk/ha kell kevés vizet aunk hozzá/ és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.A töltött burgonyákat a paprikás mártással tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!