A tésztához:
3 tojás sárgája, 12dkg cukor,3 ek. olaj, 1ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé,3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só,4 ek, liszt.
Krém: 3 tojás sárgája, 2.5 dl. Tej, 1 púpos ek.liszt.
(vagy 1 csomag vaníliás pudingpor és 2,5 dl tej)
10 dkg. margarin,5 ek porcukor
2 dl HULALA
A mázhoz: 5 dkg margarin,1 ek.kakaópor,1 ek. porcukor ,fél ek. tej
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal, beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával lassan összekeverjük, majd zsírozott lisztezett tepsiben tű próbáig sütjük. /egy közepes nagyságú tepsihez való/
Megfőzzük a krémet (v. a pudingot) és habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kettőt összevegyítjük, azután rásimitjuk a tésztára.
A 2 dl. tejszínt kemény habbá verjük (én Hulalát használtam) és rákenjük a krém tetejére,egy kis időre hűtőbe tesszük,majd elkészitjük a hullámokat.
5 dkg margarint,1 ek.kakaóport,1 ek. porcukrot,fél ek. tejet felmelegitjük. nem szabad forralni. ha kicsit hűlt, már nem meleg, ráfolyatjuk a tejszin tetejére, úgy jó, ha nem egyenletes. Villával kicsit kavarunk rajta, hogy a tejszín közé is kerüljön és kialakuljanak a hullámok.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!