Az adag több napra elegendő , mivel gyorsan romlandó anyagot nem tartalmaz,hűtöben 1 hétig is tárolható.
200 g csicseriborsó (áztatás előtt szárazon mérve)
1citrom leve ,ízlés szerint
1-2gerezd fokhagyma
4 ek. pirított szezámmag (vagy tahini)
olívaolaj és víz 1:1 arányban (a kívánt sűrűségtől függően)
só
bors
kömény
Tahini
10 dkg szezámmag,
1 gerezd áttört fokhagyma
kevés só
2 ek olivaolajjal ízesítjük.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
A csicseriborsót egy éjszakára (vagy 12 órára) vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet és friss vízben feltesszük főni. Míg a borsó fő, elkészítjük a Tahinit.
10dkg szezámmagot száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve arany barnára pirítunk. Hagyjuk kihűlni, majd kávédarálóban ledaráljuk. Olajos masszát kapunk, amit 1 gerezd áttört fokhagymával, pici sóval, 1-2 evőkanál olíva olajjal ízesítünk. Annyi víz hozzáadásával – kanalanként-, míg krémes masszát nem kapunk.
.A kész borsónak eltávolítjuk a habját, leszűrjük, de nem öntjük ki a levét. avval potóljuk a hiányzó mennyiséget.Majd a többi hozzávalóval összeturmixoljuk Az olajat és a vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, amíg el nem érjük a kívánt állagot.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!