Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Valentini ételek receptek » Hungária szelet kicsit másként Anyukámtól

felvitel dátuma: 2016-02-18 17:23:48       mai nézettség: 1       nézettség: 4232
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

5 tojás

30 dkg kristálycukor

15 dkg liszt

10 dkg őrölt dió

½ cs  sütőpor

1 mokkáskanál szalalkáli

5 evőkanál víz

A krémhez:

10 dkg margarin

20 dkg cukor

5 dkg darált dió

2 evőkanál  rum

2 dl tej

3 evőkanál liszt

5dl hullala hab alap

A csokoládémázhoz:

10 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel.
Hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot.
A masszát kétfelé vesszük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk a tészta egyik felét.
A massza másik feléhez hozzáadjuk az őrölt diót, a szalalkálit, és a tepsi üres részeire rakjuk, így a tészta márványos lesz.
Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.Kb 35 perc

A krémhez a tejben folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni.
A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal.
Hozzáadjuk a kihűlt péphez, és simára keverjük.
Külön felverjük a tejszínt mert ez fog a krémre kerülni . A mázhoz az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal.

Az összeállítás: a krémet rákenjük a kihűlt tésztára, erre rakjuk a  felvert tejszínt  és hideg helyre tesszük. Rálocsoljuk az olvasztott csokoládét, és a hűtőbe tesszük.
Amikor teljesen megdermedt, készre szeleteljük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Csöpi Romsics 2016 február 18

A krém hozzávalói nem igazán teljes,pl.: tejet, lisztet, stb nem is említ!10

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2016 február 18

kedves Csöpi Romsics a hozzávalók melletti kis nyíllal lehet az oldalt lejjebb lapozni ,minden hozzávaló rendesen le van írva .

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2016 február 18

Iderakom még egyszer a hozzávalókat : 5 tojás 30 dkg kristálycukor 15 dkg liszt 10 dkg őrölt dió ½ cs sütőpor 1 mokkáskanál szalalkáli 5 evőkanál víz A krémhez: 10 dkg margarin 20 dkg cukor 5 dkg darált dió 2 evőkanál rum 2 dl tej 3 evőkanál liszt 5dl hullala hab alap A csokoládémázhoz: 10 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.