40 dkg sertés darált hús
3 marék rizs.
250 gr sűrített paradicsom
1 csapott kanál só
1 zöld paprika
.1 friss paradicsom
1 tojás
.1 dl étolaj.
15 dg liszt+10 dkg liszt
5 evk cukor
2 csípet örölt bors
2 csípet majoranna
.4 gerezd fokhagyma reszelve.
Egy nagy tálba tesszük a darált húst,és a húsra a fűszereket,a fokhagymát, és a sót,és 3 marék rizst,amit jól meg mostunk,és jól össze gyúrjuk,és ha puha a záloga,akkor lisztel,javíthatunk rajta,a lényeg a gombóc ne essen szét főzés közben.Egy 3 literes lábasban kb 2,5 l vizet forralunk,és egy mokka k sót teszünk bele,és forrás közben bele tesszük egyenként a húsgombócokat,és 25 ,30 percig főzzük,és néha kevergessük meg,a véga felé,készítünk,híg rántást,és jól el keverjük,majd a meg főtt gombócokhoz tesszük,és ezután a cukrott,és a sűrített paradicsomot is,és jól forralunk rajta 10 percet,és kész.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!