Hozzávalók:
2 db sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 karika zeller, 25 dk zöldborsó,1 db vöröshagyma, 1 húsleves kocka, só, bors, ízlés szerint,4 ek olaj 3 gerezd fokhagyma 2 db burgonya
A gombóhoz: 50dkg darált sertéslapocka, 1 db tojás, 1 púpozott ek liszt, 1 kisfej vöröshagyma ( reszelve,) só, bors ízlés szerint, aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A répát és a fehérrépát feldaraboljuk, majd 3 evőkanál olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk és a feldarabolt zöldségeket hozzáadjuk a fokhagymával együtt és 3-4 percig átpirítjuk. 3,5 l főtt vizel öntünk rá hozzáadjuk a borsót, ki kockára darabolt burgonyát, leveskockát, sózzuk, borsozzuk, ha minden félpuhára főtt, akkor bele tesszük az előre elkészített gombócokat lassan készre főzzük kb 25 percig.
Gombóc készítése:
A hozzávalókkal elkészítjük a húst majd olajos kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!