A húsgombócokkal kezdtem. A darált húshoz a rizst, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, az újhagymát zöldjével együtt, és kevés csilipelyhet kevertem, megsóztam, megborsoztam, majd összedolgoztam. Egy órára a hűtőbe tettem.A húsból enyhén olajos kézzel golyókat formáltam, és forrásban lévő sós vízben megfőztem őket.
Míg a húsgolyók főttek, elkészítettem a ragut.
A csíkokra vágott hagymát, és a karikára vágott sárgarépát kevés olajon megpároltam, és hozzáadtam az előző este beáztatott, és sós, enyhén ecetes vízben megfőzött babot. Sóztam, borsoztam, majd a hámozott paradicsomot is hozzáadva szétnyomtam a serpenyőben. amikor a leve besűrűsödött, tetejére szórtam a felaprított újhagyma zöldet, és elkevertem. Nem főztem tovább! A raguba forgattam a megfőtt húsgombócokat, majd tálaltam. Tálaláskor apróra vágott snidlinget szórtam tetejére, és kevés csilipelyhet is.