Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény recept ( sós ) recept » Húsos és bolognai párnák

felvitel dátuma: 2015-10-26 17:54:06       mai nézettség: 2       nézettség: 4645
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához: 
50 dkg liszt
2,5 dl tej,
10 dkg cukor,
2 egész tojás ,
10 dkg olvasztott vaj,
5 g ,
2,5 dkg élesztő,
fél dl olaj
2 evőkanál tejföl
 

Töltelékhez:
40 dkg  húsos krém
2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma krém
1 kis doboz arany fácán paradicsom püré
1 kis dobozos darált hús konzerv

Bolognai spagetti alap ,maradék bolognai szószból

Tetejére

1 tojás a kenéshez

szezámmag

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet mély keverő tálba szitáljuk.
Az élesztőt  a  langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük.
Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajattojásokattejfölt, puha tésztát kapjunk az a lényeg, ami nem ragad oda az edény falához.
A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A Húsos krémet úgy készítem hogy egy darált hús konzervet kikeverek egy kis fokhagyma zúzalékkal vagy fokhagyma krémmel és egy arany fácán paradicsom pürével.  
Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk.
Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle ,majd késsel vagy derelye vágóval a háromszög csúcsánál 3 egyforma vonalat húzunk ezzel átvágjuk a tésztát és ettől lesz majd rácsos.
A vastagabb részre rakjuk a tölteléket  ,majd egy könnyed mozdulattal ráhajtjuk a rácsozott részt. Szépen sütőpapíros tepsibe helyezzük.
A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezám maggal majd forró sütőben 180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ebből az adagból 90 db fincsi Húsos párnácska lesz.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.