Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol,8 50- 60 dkg ) 1 kg burgonya, 25 dkg baconszalonna,
A húshoz: 1 fej vöröshagyma, 3 - 4 gerezd fokhagyma, 1sz száraz kenyér 1 dl te, 50 dkg sertés darált hús, 1 egész tojás, só, bors, vegeta ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt megtisztítjuk majd forrásba lévő sós vízbe puhára főzzük, leszűrjük. ( egybe a rózsákat nem kell szétszedni ) A burgonyát meg tisztítjuk, szeleteljük, felhasználásig hideg vízbe tesszük.
Amíg a karfiol hűl, a húst elkészítjük a hozzávalókkal, jól összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 C- fokra. A sütőtálba ültetjük a karfiolt, és mindenhol körbetapasztjuk a húsmasszával, majd beborítjuk a . Körberakjuk a krumplival ízlés szerint sózzuk. Az egészet letakarjuk alufóliával, 40 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. A sütőtálat 1 dl olajjal kikenjük mielőtt a karfiolt beleültetjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!