Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Húsos táskák

felvitel dátuma: 2012-04-12 13:28:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1697
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A húsos toltelékhez:

400 g darált hús

1 kisebb póréhagyma (voroshagyma volt már a húsmasszában, ezért ez kimaradt)

150-200 ml ketchup

, oregánó, gyros fuszerkeverék, olaj

 

A tésztához:

300 g simaliszt

fél csomag éleszto

1 kk szárított oregánó

200 ml tej

100 ml olaj

1 kk

1 kk cukor

 

Tetejére:

tojás

szezámmag

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Eloszor elkészítjuk a húst. A felmelegített olajon a húst barnára sutjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, megsózzuk, megfuszerezzuk, ketchuppal aláontjuk és fedo alatt kb. 20 percig sussuk. Hagyjuk kihulni.

Egy tálban elkeverjuk a lisztet az élesztovel, a sóval, a cukorral és a fuszerrel. Hozzáontjuk a tejet, az olajat és fakanállal osszekeverjuk. Mikor a massza osszeállt, a tésztát egy deszkára rakjuk, és kézzel alaposan osszegyúrjuk. Lazán megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk és hagyjuk megkelni.

Kétféle módja van a tészta formázásának:

1. A tészta nagyobb részét téglalap alakúra nyújtjuk, és 8 egyforma négyzetre osztjuk. Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk és mindegyikre egy halom húsmasszát helyezunk (a fozoleve nélkul). A tészta széleit felvert tojással megkenjuk. A maradék tésztát szélesebb téglalapokra nyújtjuk és szintén 8 téglalapra osztjuk, kicsit szélesebbre mint a tészta nagyobb részét. Mindegyik téglalapot tésztarácsozóval megformáljuk, és befedjuk vele a húst. A széleit jól lenyomkodjuk.

2. A tésztát téglalap vagy kor alakúra nyújtuk, amelyet téglalap alakúra osztunk. Mindegyik téglalap felére rakunk egy kanálnyi húst. A másik felét ráhajtjuk, a széleit jól osszenyomkodjuk. Ha kevés a tészta, akkor batyut formálunk belole, amelyet gondosan befedunk. Tetejét akár késsel is bevághatjuk, de el is maradhat.

A kész táskákat megkenjuk a maradék tojással és szezámmaggal megszórjuk. A tepsin hagyjuk még egy kicsit kelni és elomelegített sutoben 200 fokon kb. 10-15 percig aranybarnára sutjuk. (Én tovább hagytam sutni, kb. 25 percig.)

 

A receptet egy szlovák gasztroblogban találtam.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.