Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 40 dkg száraztészta,1 fej vöröshagyma, 3 db paradicsom, 1 - 2 zöldpaprika, 1 ömlesztett tömlő sajt natúr, 1 kk piropaprika, só, bors,15 - 20 dkg reszelt sajt tetejére
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, majd kifehéredésig együtt pároljuk. Belekeverjük a fűszerpaprikát, a paradicsomot és a zöldpaprikát feldarabolva, sózzuk, borsozzuk, és lefedve puhára pároljuk Közben a tésztát forró sós vízben, amibe egy kis olajt is öntünk, kifőzzük, de csak félkeményre Amikor a hús elkészült, belekeverjük az ömlesztett sajtot. Egy tálba összekeverjük a kifőtt tésztát a szaftos hússal, és kivajazott jénaiba öntjük az egészet. Tetejére sajtot reszelünk, majd a sütőbe kb. 20 perc alatt átsütjük az egészet.
|
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!