szeretem az ilyen ételeket
Pörkölt:
1/2 kg darálthús (ez most csikrehús volt)
1 nagy fej vöröshagyma
kevés lecsós alap
só
bors
olaj
pirospaprika
víz
1 cs. széles metélt
A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Olajos üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a lecsós alapot, egy kicsit még pirítjuk. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, míg levet ereszt.
Ezután pirospaprikával ízesítjük.
Felöntjük vízzel és megfőzzük.
A tésztát kifőzzük sós forrásban levő vízben
( én összeszoktam törni a tésztát, 3-4 darabba, hogy ne legyen, olyan hosszú )
A kifőlt tésztára ráöntjük az elkészült pörköltet levével együtt, letakarjuk, és hagyjuk egy kicsit, hogy a tészta felszívja a pörkölt levét.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!