Elmentettem, mert nagyon tetszik! Koszi!
1,5 kg burgonya
1/2 kg darált sertés vagy pulykacomb
2 fej vöröshagyma
A besamelhez:
20 dkg margarin
1 l tej
15 dkg finom liszt
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
------------------------------
30 dkg krémsajt
20 dkg trappista sajt
2 fej lila hagyma
őrölt fekete bors
ételízesítő
étolaj
Előkészítés:A vöröshagymát apróra vágjuk,a lila hagymát felkarikázzuk.A burgonyát héjában megfőzzük karikákra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát,rátesszük a darált húst,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk.A vajat felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,felöntjük forró tejjel és kiforraljuk.Ízesítjük sóval,borssal,szerecsendióval.Belekeverjük a krémsajtot és óvatosan beleforgatjuk a burgonyát.Egy tepsibe terítjük a burgonya felét erre a lepirított darált húst.Rászórjuk a lila hagymát és betakarjuk a maradék burgonyával.Megszórjuk reszelt sajttal és 35-40 perc alatt megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!