Jól néz ki. Ez is jó húsvétra. Szerintem egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
6 db tojás
1 pohár tejföl
1 dl majonéz
1 mokkáskanál mustár
2 csipet só
24 db bors
12 db szegfűszeg
Hozzávalók a franciasalátához:
1 kispohár tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 teáskanál só
Elkészítése:
6 db tojást megfőzünk, megpucolunk és kettévágunk. A sárgáját összekeverjük tejföllel,
mustárral, majonézzel, kis sóval és visszatöltjük a tojások fehérjébe.
A tojások töltelékét kidekoráljuk: Teszünk mindegyikre 2-2 szemet borsból, 1 szegfűszegből orrot készítünk és répából pedig szájat csinálunk nekik.
Elkészítjük a franciasalátát:
A fagyasztott franciasaláta alapot sós vízben megfőzzük. Langyosra hűtjük. Amíg hűl,
összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt.
Ha langyosra hűlt a franciasaláta alap, akkor beleöntjük a majonézes alapba, s hűtőbe
rakjuk, hogy kihűljön.
Utána tálra rendezzük a főtt-tojásos pipiket, s középre pedig a franciasalátát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!