Nyúl alakú sütiforma (kb.0,5liter).
A piskótához:
8 tojás
16 dkg porcukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaóbab töret
fél cs. sütőpor
aszalt szilva, étcsokipasztilla
A csokimázhoz:
25 dkg margarin
3 ek. kakaó
3 ek. porcukor
1 ek. liszt
1-2 ek. tej
Díszítéshez:
őrölt mogyoró, kókusz, ételfesték, színes dekortoll
Piskóta:
8 tojásfehérjét verjünk kemény habbá, majd keverjük hozzá a sárgáját, ezt követően a porcukrot, a sütőporos lisztet, végül pedig a kakaóbab töretet.
A tészta egyharmadát öntsük a nyuszinkba, majd szórjunk bele 3 szem csokipasztillát és egy szem aszalt szilvát, majd süssük légkeveréses sütőben 160 fokon 30 percig.
Ajánlott a nyúlnak a fenekét belülre tenni, mert ott vastagabb a tészta, mint a fülénél és ha kívül van ,lehet, hogy kicsit nyers marad.
Ha megsült, hagyjuk kicsit hülni, majd óvatosan válasszuk le a formát és a nyuszit öntsük le a csokimázzal, ami a következőképpen készül el:
Daraboljuk fel a margarint, tegyük egy lábasba a többi összetevővel együtt és lassú tűzön melegítsük addig, míg a margarin el nem olvad.
Fontos, hogy kis lángon készítsük, különben a margarin kicsapódhat és kezdhetjük előlről.
Az elkészült csokimázat egyenletesen rácsurgatjuk a nyúlra, hogy mindenhol jól befedje.
Ezt követően rászórjuk a darált mogyorót,a tojáshoz a kókuszt, illetve egy kevést kókuszt megszínezünk ételfestékkel, ami majd a fű lesz.
Ízlés szerint dekortollal vagy cukorkákkal díszítjük.
Megjegyzés:
természetesen nem kell feltétlenül nyúlba önteni, akár tortaként is elkészíthetjük a tésztát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!