Helyes ez a nyuszika, de nem tudom, hol lehet hozzá formát venni? És megkérdezném még, mi az a FiberHusk?
1 db tojás
15 dkg porcukor
2 cs vaniliás cukor ( Dr oetker )
40 ml étolaj+30 ml langyos víz
75 dkg Rizsliszt
20 dkg kukorica liszt
1 csapott teáskanál sütőpor (Dr Oetker)
pici só
0,5 grm FiberHusk(,elhagyható) Ebben az esetben 25ml folyadékkal kell kevesebb!
vaj a forma kikenéséhez (Liga margarin)Tej mentes
150 grm Szamos Marcipán hasáb (tetszőleges szinű
50 grm más színű fül, orr, száj, tojás formázáshoz.
A szétválasztott tojás fehérjét kemény habbá verem!A többi hozzávalót a liszt ,sütőpor,FiberHusk kivételével jól összekeverem! Ezután Jöhet a liszt (ebbe teszem a Fiber Huskot sütőport), ezt is jól elkeverem. A legvégén óvatosan,apránként hozzáadom a felvert habot.
A formát ketté veszem, jól kivajazom Liga margarinnal) Majd összezárom.
A masszát beleöntöm,kicsit megmozgatom.
A sütőt előmelegítem közben, és a legalsó rácsra egy tepsit helyezek ebbe teszem a formát.
Nagyon gyenge sütő hőmérsékleten 30-35 p-ig sütöm.
A sütőt 20 percig nemszabad kinyitni!!
Tű próbával ellenörzöm, ha nemragad a tűre kész.
Mikor kész ,nedves ruhát teszek rá kb 5 p-ig.
Majd a kapcsokat leveszem és hagyom kihülni.
Jó étvágyat!
A fórmát nemszabad tele tölteni mert a tészta megdagad,túlfolyás eredménye a piskóta be esik!
3/4.ig tőltsd!
Kihűlés után bevonom tetszőlegesen a marcipánnal.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!