Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Húsvéti puffancsok

felvitel dátuma: 2011-02-18 23:37:51       mai nézettség: 1       nézettség: 2769
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
  • 310 ml  tej
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 60 dkg kenyérliszt
  • 1 csipet só
  • 1,5 evőkanál őrölt fahéj
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 bögre (2,5 dl) mazsola
  • 2 tojás
  • + a keresztekhez: 6 dkg liszt, 6 ml víz.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tejet egy kicsit megcukrozzuk, langyosra melegítjük, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a liszthez hozzáadunk egy csipetnyi sót, fahéjat, szerecsendiót és jó sok mazsolát. A vajat elkeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez az élesztővel együtt és tésztává gyúrjuk. 45 percig langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Egy tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibélelünk, és a tésztából 12 egyforma golyót formálunk. Ezeket úgy tesszük a tepsibe, hogy maradjon köztük bőven hely. Sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük 200 fokon. 
A süteményt kivesszük a sütőből,  6 dkg lisztből és 6 ml vízből masszát keverünk, és habzsákkal rácsot nyomunk a bucik tetejére. Visszatesszük a sütőbe és még 20 percig sütjük, míg szép barnák nem lesznek. Baracklekvárral kínáljuk.
Szakács: Kingu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.