Nagyon jól néz ki.
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek.joghurt
2 ek.kacsa vagy libazsír
2 db kisebb burgonya
2 tk.só
2 dl langyos víz
1 kk.kristály cukor
A kenéshez:
3 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
A feltéthez:
10 db tojás
1 szál paraszt kolbász
1 szál póréhagyma
15 dkg bacon
50 dkg sonka
4 db paradicsom
25 dkg trappista sajt
Előkészítés: A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A sonkát vékonyan felszeleteljük. A bacont apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, kolbászt, paradicsomot,tojásokat vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /. Meglocsoljuk a maradék tejföllel,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!