Tészta
5 db tojás fehérje
15 dkg dió vagy mandula
10 dkg cukor
1 csomag kb 12 db babapiskóta
piskótához én használtam mártogatás céljából kávéval össze kevert tejet,de ez el hagyható !Ha nem azonnal fogyasztjük hanem van időnk állni hagyni amíg meg puhul a piskóa a krémtől!Nálunk ilyen soha nincs !:DD
Krém
5 tojás sárgája
5 kanál cukor
2 dl tej
2 dl meggy lé
1 csomag vaníliás puding
2 dl tejszín hab Hulala is jó
csokihoz
5 dkg kakaó pór
10 dkg cukor
1 dl tej
Tojások fehérjét kemény habbá verjük majd hozzá adjuk a cukrot és fényesre verjük vele majd bele keverjük a diót vagy mandulát(dejóval is kitűnően működik)
sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt meg sütjük ,ha már tapintással rugalmas a tészta akkor jó !
Míg a tészta sül a mirelit meggyet lábasba öntjük és adunk hozzá vizet meg 3 kanál cukrot és kicsit fel főzzük !Félre tesszük hűlni!
Tojások sárgáját cukorral habosra keverjük hozzá adjuk a pudingpórt elkeverjük majd felöntjük 2 dl tejjel és a meggyről leszűrt lével (ha nincs 2 dl kipótoljuk tejjel,lényeg a folyadék 4 dl legyen) habverővel kevergetve kis lángon sűrű krémmé főzzük!Még melegen bele keverjük a 20 dkg vajat meg a meggyet bele keverjük és hagyjuk hűlni!Kihűlt krémet a tésztára terítjük majd tetejét hézagosan kirakjuk piskótával közökbe felvert tejszínt kanalazunk meg vékonyan a piskóta tetejére is !Kakaóból a cukorból és a tejből kis lángon csokit főzünk és ezzel csurgatjuk meg a tetejét
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!