Hozzávalók tésztához:12 db. tojás, 12 kanál cukor, 12 kanál liszt, 2 cs. sütőpor, 8 kanál kakaópor,20 dkg, margarin.
Krém hozzávalói:2 cs. vaniliás pudingpor,6 dl. tej, 30 dkg. porcukor, 30 dkg. margarin, 50 dkg. gesztenyemassza.2 db. habfixáló
Tetejére és az oldalára: 8 dl. habtejszin.
Elkészítés: 3 tojás sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk, hozzáadunk 5 dkg. olvasztott margarint. Három kanál liszthez adunk fél cs. sütőport, a két kanél kakaót, és zsírozott lisztezett torta formában sütjük. Ezt még háromszor megismételjük, így 4 lapunk lesz.közben elkészítjük a krémet: a pudingot a tejben felfőzzük,hülni tesszük. Addig kikeverjük a margarint a cukorrl, és ha a pudin meghült összekeverjük.
Tetejére? a tejszinhabot 2 cs habfixálóval keményre verjük.
Összeállítás:a krémet négy felé vesszük, és az első lapot megkenjük a krémmel rá a másik lap és a krém. A habot is elosztjuk, és a krémre kenjük a negyedét. Rátesszük a díszt és tortadíszítővel körbenyomjuk előszőr a tetejét, majd alulról felfelé az oldalát. Ezt csináljuk a másik tortánál is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!