Nagyon finom volt, és izlett mindenkinek, főleg a két kis unokáinknak. Légyszives küldeni még sok finomságokat. Erzsi-Gyuri
24X40-es tepsiben sütöttem.
Hozzávalók:
1/2 kg finom liszt
2 db tojás sárgája,és egy egész tojás
12 dkg porcukor,1 csomag sütőpor
2 cs. vaníliás cukor,25 dkg vaj/rama maragarin
1 csipet só
2 evőkanál tejföl,és 1 citrom reszelt héja,pici morzsa a szóráshoz,felvert tojás a kenéshez.
Almás töltelék:
2 kg pucolt alma
ízlés szerint kristály cukor,fahéj,frissel őrőlt szegfűszeg
1-2 kanál méz ,citrom facsart leve
A tészta hozzávalóit összegyúrod,úgy hogy a vajat elmorzsolod a liszttel,aztán a többivel összegyúrod.Fóliába csomagolva,hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Az almát lereszeljük ,ezután a levét kinyomkodjuk.most fogjuk ízesíteni,pici levet fog még ezután is ereszteni,de ez nem baj,ettől párolódik majd meg,NEM FOG.elázni a lap..!!Cukorral,és a többi fűszerrel ízesítjük.
A sütőt 195fokra melegítjük.
A pihent tésztát két felé vesszük.Tepsi nagyságúra nyújtjuk,erre tesszük az alma tölteléket,ezt kb egy marék morzsával megszórjuk,jöhet rá a lap teteje.Felvert tojással megkenjük,villával megszurkáljuk. Én mintát rajzoltam még bele villával,mutatósabb lett picit!! Ha már szép piros a teteje,és illatos akkor kész.kb 40 perc!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!