4 szelet csirkemell
4 db. zsemle
10 dkg füstölt szalonna
4 db. tojás
1 csokor petrezselyem
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
só, bors, majoránna, grillfűszer ízlés szerint
3 dkg vaj
2 dl étolaj
2 dl tej
vegyes gyümölcs a körethez
A csirkemelleket egyenletes darabora szeljük ( lehet még éles késsel kissé megveregetni, hogy egyenletes formájúak legyenek )
A zsemléket tejben megáztatjuk.
Töltelék:
Edénybe vajat teszünk, hozzáadjuk a tojásokat és a kockára vágott, a zsírjáról kiolvasztott füstölt szalonnát. Simára keverjük.
Hozzáadjuk a tejben áztatott és kicsavart zsemlét, a vajon megpárolt gombát és a megfőzött zöldborsót. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük és fakanállal nagyon jól összedolgozzuk.
Az előkészített csirkemellekbe tesszük a tölteléket, és a melleket jól összecsavarjuk.
Edénybe tesszük, és annyi olajat teszünk rá, hogy jól ellepje, és pár órára hűtőbe tesszük ( pácoljuk ). Az olajból kivéve lecsepegtetjük, és grillsütőben óvatosan megsütjük.
Majd keresztbe kettő darabra vágjuk.
Köretnek a vegyes gyümölcsöt megmossuk ( egyenletes darabokra vágjuk ), majd kicsi cukros vízben megpároljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!