Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Irén néni edényese

felvitel dátuma: 2011-12-15 09:47:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1462
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg simaliszt
35 dkg rétesliszt
50 dkg vaj vagy margarin
35 dkg darált dió
65 dkg porcukor
2-3 egész tojás
5 vaníliáscukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Egy nagy tálba beleszitálunk 35 dkg simalisztet és 35 dkg réteslisztet, 50 dkg vajat vagy margarint apró darabokban, 35 dkg darált diót, 35 dkg porcukrot, 2-3 egész tojást, 2 vaníliáscukrot.
Mindezt egynemü tésztává gyúrjuk.
Majd a hütöben egy fél órát pihentetjük. 
Ezután a tetszés szerinti karácsonyi formáinkat kiolajozzuk és belenyomkodjuk a diós masszát.
Majd ezt tepsire helyezzük és elömelegített sütöben 150 C fokon megsütjük.
Vigyázzunk, ne süssük túl.
Majd ha kissé kihültek akkor cukorba forgatjuk öket. Egy nagyobb tálba teszek 30 dkg porcukrot és 2-3 vaníliás cukrot, összekeverem és ebbe forgatom a finom kis diós edényeseket.
Ezt a receptet Pozsonypüspökiben Irén nénitöl tanultam. 
Igazi karácsonyi hangulatot áraszt az illata, íze egyaránt.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.