Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ötletes / kreatív ételek recept » Ischler Anyukám receptje

felvitel dátuma: 2015-01-24 20:05:59       mai nézettség: 1       nézettség: 1937
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A  tésztához:

50 dkg finom liszt

25 dkg vaj

18 dkg porcukor

2,5 dkg kakaó

1 tojás egész

1 tojás sárgája

1 kávés kanál  fahéj

2 evőkanál tejföl

5 dkg darált dió

1 vaníliás cukor

1 sütőpor

1 citrom reszelt héja

A  töltéshez, mázhoz:

valamilyen lekvár (ribizli, málna, szilva barack

400 g étcsokoládé

 Lehet úgy is hogy 200 g csokoládé 3 evőkanál kakaó 3 evőkanál víz és 4 evőkanál cukor és ezt felfőzzük

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A tésztához összegyúrom a hozzávalókat, mint amikor  linzer tésztát  készítek.
Nem szabad sokáig gyúrni, különben  a kezünk melegétől megolvad a vaj gyorsan kell vele dolgozni. Műanyag fóliába csomagolva egy órát hagyom a hűtőben pihenni, utána könnyebb vele dolgozni, és sütés közben nem folyik ki belőle a vaj.
Még puhább a tészta ha fele házi zsírral fele vajjal készül.

Pihentetés után kinyújtom enyhén lisztezett felületen. Amikor fél centi vastagra nyújtottam köröket szúrok ki belőle, 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt világosra sütöm.
A hulladék, kiszúrás után maradt tésztát összegyúrom, 20 percet pihentetem, majd újra kinyújtom, és köröket szaggatok.

A lapokat a tepsiben hagyom kihűlni.
Ezután fogok egy korongot, megkenem sok lekvárral, majd ráragasztok egy másikat.
Mikor az összeset megtöltöttem, gőz felett megolvasztom a csokoládét.
Ha túl sűrű, óvatosan kevés olajat keverek bele, így könnyebb dolgozni vele.
Fogok egy ischlert, belemártom a csokoládéba a talpáig, óvatosan lerázom róla a felesleget és tálcán hagyom megdermedni.
Másnap, vagy inkább harmadnap érdemes fogyasztani, akkor már finoman megpuhul, és összeérnek az ízek.
Nagyon finom sütemény.
Ebből 60 db lesz ,ragasztva 30 db sütemény .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.