20dkg liszt
15dkg darált dió vagy mandula
20dkg vaj
2tojássárgája
10dkg porcukor
csipetnyi só
20dkg barack vagy ribizlilekvár
20dkg étcsokoládé
5dkg vaj
a lisztet a darált dióval vegyítsd el,majd a vajjal a tojássárgájával és pici sóval gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Fóliában csomagolva legalább 1 órára hűtsd be. (az se baj ha éjszakán át pihen)
Lisztezett deszkán nyújtsd 4-5mm vastagra és egy nagyobb kb 8-9cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Sütőporral borított sütőlemezre rakva , előmelegített sütőben 175fokon süsd szép zsömleszínűre.
Ha kihűlt kettőt-kettőt lekvárra ragassza össze majd a gőz felett megolvasztott a vajjal fényesre kevert csokoládéval vond be.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!