Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Isler

felvitel dátuma: 2011-11-07 23:24:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2655
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

2 adaghoz:

  • 40 dkg maragrin
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg darált dió
  •  20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 cs. (Bourbon) vaníliás cukor
  • cukrozatlan kakaópor
  • ribizlilekvár a korongok összeragasztásához
  • étcsokoládé tortabevonó
  • 1-2 ek. napraforgó olaj a tortabevonóhoz
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
  1. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, 3-4 evőkanál kakaóporral és a darált dióval
  2. A lisztes keveréket, a margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojások sárgáit összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert az omlós tésztához hideg hozzávalók, és hideg konyha szükséges (ezért nem , ha sokáig dolgozzuk, mert a kézmelegtől elnyúlósodik).
  3. Cipóvá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Mivel ez nagy adag tészta, mindig csak egy részét vegyük ki a hűtőből, a többi hadd hűsöljön még bent.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10  perc alatt megsütjük.
  5. Kicsit hagyjuk hűlni, majd savanykás lekvárral, pl. ribizlivel egy-egy korongot összeragasztunk. Kicsit állni hagyjuk a korongokat, majd a gőz felett felolvasztott csokoládébevonóban (amihez adtunk egy-két evőkanál olajat) megmártogatjuk őket. 

Ennek a fajta  tésztának nagy előnye, hogy nem sokkal az elkészítés után megpuhul, nem úgy, mint a klasszikus linzertészta.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 08

Nem mondtad hogy profi cukrász vagy!:)!Meseszépek!Gratula!

0/10 Helga 2011 november 08

Nagyon mutatósak, gratulálok:)

0/10 anna51 2011 november 08

Anita, te kis konyhatundérke, hát ez is csodás!

0/10 Hani 2011 november 08

Köszönöm szépen:-)! Hááát, a proficukrásztól még távol állok, de gyakorlom folyamatosan a mesterséget:-)!

0/10 csoti.henriette 2011 november 08

Anita mikor megláttam azt gondoltam, hú de gyönyörű formák, imádom az islert, mentem a receptet! Most már tényleg válts szakmát:)Amikor a linzert készítettem akkor gondoltam kéne egy jó isler recept és ime

0/10 Timcsi 2011 november 11

Nagyon jól néznek ki az islerkék, csak úgy,mint minden, ami kikerül Anita a kezeid alól!:-)

0/10 Hani 2011 november 12

Köszönöm szépen Heni és Timi a kedves szavakat! Heni, nekem a linzernek is ugyanez a tésztája, így 2:1-ben süti:-).

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 25

Igazán nagyon szépek! Imádom! Mentettem!

0/10 Hani 2011 november 26

Köszönöm:-)! Jó sütögetést kívánok!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.