Csoki mázhoz:
Egy 40x24,5 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel.
A banános pudingot megfőzzük 8 dl tejjel és 6 ek cukorral a mikróban.
A kekszre öntjük egyenletesen. Hagyjuk hűlni. Közben a banánt megpucoljuk és felkarikázzuk.
Mikor a puding teteje kissé megbőrösödött, kirakjuk a banán karikákkal.
Erre megint egy réteg keksz kerül.
A citromos pudingot szintén főzzük, 1,2 l tejjel és 9 kanál cukorral, majd a második kekszrétegre kerül, és szintén hagyjuk hűlni.
Közben megpucoljuk a mandarint, gerezdekre szedjük, majd kis darabokra vágjuk.
A citromos pudingot kirakjuk vele, és újabb keksz sor következik.
És itt jön a csavar.
Nyáron készítettem sárgabarack szörpöt. A sütemény tetejére a sárgabarackos pudingot ezzel főzöm meg, nem tejjel.
A szörpöt összekeverem a vízzel, majd simára keverem bennem a pudingporokat és a 9 kanál cukrot és ezt is, sűrűre főzzük a mikróban.
A 3-ik kekszréteg tetejére simítjuk. Hűvösre tesszük, hogy kihűljön.
Mikor kihűlt, elkészítjük a csoki mázat.
A cukrot a kakaóporral elkeverjük és hozzákeverjük a tejet is. Sűrűre főzzük. Mikor kész, hozzákeverjük a vajat. Kiskanállal csurgatjuk a barackos krémünk tetejére. Visszavisszük a süteményt a spájzba, vagy a hűtőbe tesszük.
Egy éjszakán át, pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz megpuhuljon.
Másnap, tetszés szerinti formára szeljük.
A pudingok főzéséhez az 1 literes Tupperware MikroKannát használtam. A csokimázat pedig az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben készítettem el.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!