Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Receptek Tupperware edényekben » Ízes bukta

felvitel dátuma: 2011-02-05 19:15:45       mai nézettség: 1       nézettség: 3410
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 0,5 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg porcukor
  • csipetnyi
  • lekvár a töltéshez
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, 0,5 dkg cukorral az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk.

A tojás sárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a langyos tejet, amiben a sót feloldottuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat.

a liszttel, kelesztjük a gyorskelesztő edényben. (kb.20 perc alatt megkel).

A tésztát a gyorskelesztőben éppen csak összekeverjük, nem kell olyan alaposan kidolgozni, mint anyáink, nagyanyáink tették.

A megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, 8-10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre lekvárt teszünk, hajtogatjuk.

tepsibe szorosa egymás mellé helyezzük a buktákat. Tetejét olvasztott margarinnal megkenjük.

200 fokon készre sütjük.

Ajánlott Tupperware edények:

  • Gyorskelesztő
  • TW Keverő
  • UltraPro Lasagna tető (tepsi)

A képeken látható adag dupla mennyiségből készült!

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Anna 2011 július 27

Ez az amit kerestem, koszi, Marcsi!

0/10 Marcsi64 2011 július 27

Oksa. Jó étvágyat hozzá.

10/10 heli 2011 augusztus 13

köszi

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.