Ez az amit kerestem, koszi, Marcsi!
1 dl langyos tejjel, 0,5 dkg cukorral az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk.
A tojás sárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a langyos tejet, amiben a sót feloldottuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat.
a liszttel, kelesztjük a gyorskelesztő edényben. (kb.20 perc alatt megkel).
A tésztát a gyorskelesztőben éppen csak összekeverjük, nem kell olyan alaposan kidolgozni, mint anyáink, nagyanyáink tették.
A megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, 8-10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre lekvárt teszünk, hajtogatjuk.
tepsibe szorosa egymás mellé helyezzük a buktákat. Tetejét olvasztott margarinnal megkenjük.
200 fokon készre sütjük.
Ajánlott Tupperware edények:
A képeken látható adag dupla mennyiségből készült!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!